طراحی و ساخت اچار ترکمتر دیجیتالی توسط دانشجوی گروه مهندسی مکانیک

گروه مهندسی مکانیک

طراحی و ساخت اچار ترکمتر دیجیتالی

این آچار تحت عنوان پروژه پایانی کارشناسی اقای سید محمدرضا دیباجی با سرپرستی جناب آقای دکتر لقمانی تعریف و اجرا شده است. این نوع از اچار یکی از آچارهای پر کاربرد در صنعت قلمداد میشود. پیچ و مهره ها یکی از پرکاربرد ترین اتصالات در صنایع مختلف محسوب میشوند. حتما برایتان پیش امده است که پیچ را با نیرویی بیش از حد سفت کنید و پیچ ببرد، در صنایع برای جلوگیری از چنین مشکلی از اچار ترکمتر استفاده میکنند. اچار ترکمتر در واقع نوعی گشتاور سنج است که به ما این امکان را میدهد که پیچ ها را بیش از حد تحمل ان ها سفت نکنیم یا به عبارتی از بریدن پیچ یا هرز شدن انها جلوگیری میکند. ساخت این اچار به دو قسمت مکانیکی و الکتریکی تقسیم میشود. البته باید اضافه کرد که وسایل مورد استفاده در قسمت الکترونیک دستگاه به طور خلاقانه انتخاب شده و با اچار های ترکمتر رایج در بازار متفاوت است. در قسمت الکترونیک دستگاه از یک سنسور وزن یا لودسل و دو سنسور برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال استفاده شده است و در قسمت مکانیک دستگاه نیز متناسب با این سنسور ها دسته طراحی و ساخته شده است.